Table of Contents
< Alle emner

Kan menn stå å tisse?

Emne: ?

Spm:

Er det haram å stå å tisse? Hva med hvis det er toaletter som er skitne å sitte på: Jobb, skole, restauranter etc, og man bruker vann for å vaske seg skikkelig (taharah)?

Svar:

Det er ikke haram, men makrooh. Man skal sitte på do. Er man i en situasjon der han må stå å tisse så er det greit.

Profet Mohammad s.a.w.s. har stått og urinert KUN engang slik det står i Abo Dawood. Ulama mener at det var av en eller annen grunn. Ellers er det hadither som tyder på at man skal sitte å tisse. Noen sier at plassen var skitten og derfor sto profeten og tisset.

Så er det en skittent plass så er det greit å stå å tisse.

Man må passe på å ikke tisse fremfor andre og heller ikke at blir uren av å stå å tisse.

Allah vet best.

Imam Tehsin Abo Barirah